Marthas Jul
Jul, eller Jól, er nevnt for første gang i Norge rundt år 1000 og var et stort vinterblot og
en feiring av at sola endelig snudde.
Etter at vi ble et kristent land ble jula tilpasset den nye religionen, men tradisjonen med at det skulle være rikelig med mat og drikke under høytiden bestod. En hver gård med respekt for seg selv pliktet å stelle i stand en skikkelig julefeiring og det ble brygget og bakt i flere uker for at ingen skulle mangle noe! Julematen skulle være kraftig og fet, og det skulle være nok av den!
Bordene sto gjerne dekket hele høytiden i gjennom slik at alle kunne spise når de ønsket.
I vår julemeny har vi tatt tak i disse tradisjonene. Våre bord er dekket med det beste av hva gården og regionen kan gi oss og vi garanterer at ingen skal gå sultne fra vårt bord!
Vi ønsker dere velkommen til å ta del i Marthas julefeiring!
Forretter
Røkt kval“Vestfjordokse”
Serveres på spelttoast med honningost
Fenalår og lokal ost
Serveres med pære og tyttebærrømme
Grønn salat med lokal ost
Salatost fra lokalprodusenter og en smakfull vinagrette.
Hovedretter
Pinnekjøtt av villsau
Serveres med gårdens egne poteter, hjemmelaga surkål, kålrotmos og julepølser
“Klassiker`n”
Lår og ferskribbe av villsau.
Denne har fulgt oss i 23 år, og er fortsatt like populær. Serveres med gårdens potet,
saus,grønnsaker og tomatsalat.
Tradisjonell svineribbe med sprø svor
Serveres med hjemmelaga rødkål og surkål, gårdens egen potet, svisker, eplesky og julepølser
Desserter
Alle dessertene blir laget av bonden sjøl og er dermed behørig kvalitetssikret!
Marthas Karamellpudding
Slik som bestemor laga den. Smelter i munnen og med rikelig med karamellsaus.
Bortskjemte bondepiker
Vår egen vri på en tradisjonsrik dessert. Epler, kjeks, karamellsaus og iskrem.
Krumkaker med multekrem
Marthas egen oppskrift på tradisjonelle krumkaker, serveres med multekrem av Vesterålsmulter.
Vaniljepannacotta med bærsaus
En italiensk fløtepudding med en lun saus av lokale blåbær.
Lune Vesterålsmulter i cognac
Serveres med vaniljeis.
Dere må være minimum 12 personer, men vi kan sette mindre grupper sammen med et annet selskap – hvis mulig.
Du bestemmer selv din kombinasjon av forrett, hovedrett og dessert, men vi ber om at dere helst enes om en og samme hovedrett på grunn av kjøkkenkapasiteten.
Velg mellom forrett, hovedrett og dessert til kr 715,- inkl. kaffe.