• 76 12 41 50
  • Marthahaugen Gård, Øvre Ånstad vei 19, 8400 Sortland
Marthahaugen Gård
  • Hjem
  • Marthahaugen
  • Marthas naturlig kosmetikk
  • Gårdshandelen
  • Restauranten
  • Meny
  • Bildegalleri
  • Kontakt oss
  • Norsk bokmål
  • Engelsk

Meny

 

Spisekart

Forretter   

Røkt kval “Vestfjordokse” 
Serveres på spelttoast med honningost 
Kr 175,-  


Frisk salat med lokal geitost 
Serveres med nybakt spelttoast 
Kr 165,-  


Fenalår med pære og lokal ost 
Serveres med ruccola og tyttebærrømme 
Kr 175,-  


Potet- og purresuppe 
Med varmrøkt ishavsrøye 
Kr 165,- 
 

Hovedretter  

“Klassiker`n” 
Lår og ferskribbe av villsau 
Denne har fulgt oss i 15 år, og er fortsatt like populær. 
Gårdens potet, saus, grateng av rotgrønnsaker og en smakfull salat. 
Kr 445,-  


Sennepsmarinert lam 
Sennepsmarinert lammebog av villsau med rattatouille, ovnsbakte poteter, ingefærpærer og ostesaus. 
Denne tallerkenretten høster alltid komplimenter. 
Kr 405,- 


Lammeskank 
Lammeskank av villsau, så mør at den løsner fra beinet! Serveres med potetstappe fra årers avling, grønnsaker, sopp og en skysaus. 
Kr 425,-  NB: SERVERES FRA OKTOBER.  

Desserter  

Alle dessertene blir laget av bonden sjøl og er dermed behørig kvalitetssikret!  


Kokkens berømte ostekake 
Noen sier verdens beste?! 
Serveres med bringebærcoulis. 
175,-  


Marthas Karamellpudding 
Slik som bestemor laga den. Smelter i munnen og med rikelig med karamellsaus. 
165,-  


Panna Cotta a la Martha 
Serveres med bærsaus 
165,-  

Lunchretter 

 Lammegryte
Villsau med potet, paprika, løk, krydder, urter og en tomatisert kraft, samt nybakt speltbrød 
355,- 


Nord- Norsk Bacalao 
Med torsk, chili, olivenolje, basilikum, servert med nybakt speltbrød 
Kr 355,- 

 
Quiche Lorraine
Grønnsaker, egg fra gårdens høner, ost, skinke 
(Kan serveres som vegetarrett). Serveres med en grønn salat 
Kr 265,- 


Tomatsuppe 
En fyldig tomatsuppe basert på kjøttrullkraft med urter, bacon og speltpasta. Full av smak! Serveres med nybakt speltbrød. 
Kr 265,- 

Vi ser helst (pga. vår kjøkkenkapasitet) at alle i selskapet går for samme meny. 
Dere må være minimum 12 personer, men vi kan sette mindre grupper sammen med et annet selskap – hvis mulig. 

© 2025 Marthahaugen Gård. Nettside av Smash Fabric Solutions